logologo

Organisasjonsformer

Allmennaksjeselskap (ASA)

Allmennaksjeselskap (ASA) - Utforsk den norske selskapsformen med stor aksjespredning og børsnotering. Lær om kravene, fordeler og kjønnsrepresentasjon i et allmennaksjeselskap på vår nettside.

Samvirkeforetak (SA)

Samvirkeforetak (SA) er en effektiv organisasjonsform for samarbeid og felles økonomiske interesser. Opprett ditt eget samvirkeforetak og realiser dine ambisjoner om å skape din egen arbeidsplass eller forbedre eksisterende virksomheter gjennom samarbeid.

Ansvarlig selskap (ANS/DA)

Et ansvarlig selskap (ANS/DA) er en vanlig selskapsform i Norge med minimum to deltakere, som krever registrering og en selskapsavtale. Velg mellom solidarisk ansvar (ANS) eller delt ansvar (DA) og følg nødvendige prosedyrer for opprettelse og drift.

Enkeltpersonforetak (ENK)

Enkeltpersonsforetak er en form for selvstendig næringsvirksomhet drevet av en enkeltperson. Registrering krever planlegging, norsk forretningsadresse og en alder på minimum 18 år, og det innebærer ansvar for foretakets økonomi og rapportering.

Norskregistrert utenlandsk foretak (NUF)

Opprett et norskregistrert utenlandsk foretak (NUF) for å drive næringsvirksomhet i Norge - les om registreringskrav, skatt, sosiale rettigheter og mer.

Aksjeselskap (AS)

Aksjeselskap (AS) er en juridisk organisasjonsform som gir begrenset personlig ansvar, rettigheter som ansatt og mulighet for investeringer, med en minimumsaksjekapital på 30 000 NOK, egnet for de som ønsker å starte en virksomhet med flere eiere og redusert personlig økonomisk risiko.