logologo
Enlist®

Enlist®

Publisert

8. okt. 2023, 11:46

Oppdatert

8. okt. 2023, 11:46

Bransjene som Bestod Pandemien Testen: En Nærmere Titt på Norden

Med pandemien som sveipet over verden i 2019 og 2020, er det interessant å se hvordan de ulike bransjene i Norden har taklet utfordringene. Basert på ny data fra Enento Group og Experian har vi en dypere forståelse av bildet, spesielt i land som Norge, Sverige, Danmark, og Finland.

Nye Muligheter i Kjølvannet av Pandemien

Selv med de mange utfordringene pandemien brakte med seg, ser det ut til at nordiske selskaper i stor grad klarte å navigere gjennom stormen. Dette kan delvis tilskrives omstillingsevne, innovasjon, og støttende tiltak fra offentlige støtteordninger. Christian Griebenow, Produktsjef i Proff, peker også på dette og fremhever at tider med utfordringer kan gi rom for nye aktører og forretningsmuligheter.

De Som Ledet An

  • Norge: Med en økning på nesten 10 prosent i antall foretak siden pandemien, er Norge på toppen av listen i Norden. Spesielt ser vi at bransjer som service, transport og logistikk har sett en markant vekst. Interessant nok har også eiendomsbransjen samt vitenskaps- og teknologibransjen vist en robust vekst. Dette kan leses i sammenheng med vår tidligere artikkel om skatt og avgiftsplanlegging som fremhever fordelene for nye foretak.
  • Sverige: Selv om konkursene falt med 15 prosent, opplevde Sverige en solid økning på 9 prosent i nystartede selskaper i 2021. Overraskende nok så vi også en betydelig økning av nye foretak i bransjer som kultur og hotell og restaurant.
  • Danmark: Med en generell økning på 4 prosent i etablerte selskaper i 2021, var det finans- og forsikringssektoren som skilte seg ut med en økning på nesten 15 prosent. Dette kan sees i lys av vår tidligere artikkel om fusjoner og fisjoner, som diskuterer endringer i finanssektoren.
  • Finland: Her skiller utdanningssektoren seg ut, med en betydelig økning av foretak i løpet av 2020-2021.

Konklusjon

Mens pandemien har skapt utallige utfordringer, har det også vært en tid for fornyelse og vekst i flere sektorer. Med støtte fra offentlige støtteordninger, og ved hjelp av innovasjon og omstilling, har mange nordiske selskaper ikke bare overlevd, men også blomstret.

Du liker kanskje også

Emisjoner i Børsnoterte Selskaper

Utforsk emisjoners rolle i børsnoterte selskaper. Lær om ulike typer emisjoner, forskjellen mellom vekst- og kriseemisjoner, og hvordan de kan påvirke aksjonærverdien. En essensiell guide for investorer som ønsker innsikt i finansverdenen.

Hva skal du se etter i en kvartalsrapport?

Hva du bør se etter i kvartalsrapporter: En dyptgående veiledning som dekker viktige tips for analyse av finansielle tall, guiding fra selskaper og betydningen av kontantstrøm i verdsettelse.